בעיות במערכת העיכול
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול
שלום רב לאמי (בת 50) יש בעיית עיכול חמורה. כל דבר הכי קטן שהיא אוכלת גורם לה לכאב. זה התחיל מזה שהיא אכלה אוכל מטוגן ,חריף ולא דיאטטי כאשר פתאום החלו הכאבים. היא הלכה לרופא גאסטרו שנתן לה כל מני תרופות כמו "לוסק" ועוד. בנוסף על כך, היא ביצעה בחודשים האחרונים את כל הבדיקות האפשריות, כגון אולטרא סאונד, CT, גאסטרוסקופיה (פעמיים) ועוד , בדיקות אלה לא הראו שום דבר משמעותי , מלבד אבן קטנה וגאסטרית קל מה שלדברי הרופא לא אמור ליצור כאב. היא אוכלת מזון דיאטטי ולא שותה אלכוהול. חשוב לומר שיש לה מעין התקפות כאב וגם כאב קבוע ומציק במרכז הבטן. התרופות לא כל כך עוזרות , היא לא אוכלת מזון עם קלוריות אלה רק מרקים ואוכל קל . אי לכך היא מרזה כל הזמן (ירדה 7 קילוגרמים). מה היא יכולה לעשות ? האם יש פתרון וטיפול הולם ?
זה לא מסוג השאלות שניתן לתת להם פתרון במסגרת הפורום. אמך נמצאת בבירור אצל גסטרואנטרולוג וצריך להפנות את השאלות אליו. ד"ר גל
שלום רב אני מבין שקשה לתת תשובה חד משמעית, אבל הבעיה היא שהרופא של אמא שלי לא עזר לה. לכן, החלטתי לשאול אותך. אולי אתה יכול להמליץ לה על איזה תרופה או לחילופין, להמליץ על רופא אחר . אם אפשר להפגש איתך זה גם אפשרי. היא במקבי ואני לא יודע מה לעשות איתה. כל דבר שהיא מנסה לא הולך . כמה כבר היא יכולה להיות בדיאטה זה לא יכול להמשך כל החיים. חוץ מזה הדיאטה לא עוזרת לה להתפתר מהכאבים.