חומר שמנוני

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/12/2003 | 11:26 | מאת: TONY

שלום אני בן 30 נוטל מידי פעם כדורי אומפרדקס לטיפול בעודף חומציות כתוצאה מזרם חוזר לפני כחודשיים הבחנתי בתופעה מוזרה .לאחר יציאה בשירותים שמתי לב כשאני מנגב ישנו מן חומר שמנוני מאין וזלין . רופא המשפחה חשד שאולי מדבר בתולעים אך בבדיקת הצואה לא נמצאו תולעים צבע הצואה אחיד בדרך כלל אך לפעמים אני שם לב בשינויים בצבע חוסר אחידות . איני סובל מכאב בטן .איזה הסבר יכול להיות לתופעה ואילו בדיקות עליי לעשות על מנת לשלול מחלות מסויימות ? לתשובתכם אודה מאוד בתודה TONY

17/12/2003 | 16:04 | מאת: ד"ר אייל גל

יציאת חומר שמנוני בצואה יכולה לעתים להצביע על בעיה בספיגת שומנים במעי או בהפרשת אנזימי הלבלב. מומלץ לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג, ניתן לבדוק את כמות השומן בצואה ע"י בדיקת צואה מיוחדת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול