קשיי עיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/12/2003 | 19:39 | מאת: חגי

בעצת רופא הגסטרו אני לוקח כשלש שנים, מדי יום, לוסק-20 מ"ג. לאחרונה אני סובל מקושי רב בעיכול . כמו כן, מדי כמה ימים מדופק מואץ-הרגשת עלפון ורעד. האם עלול להיות קשר בין הקושי בעיכול לתופעת הדופק המואץ? האם לקיחת לוסק בפרק זמן ממושך עלולה לגרום לקושי בעיכול? אציין שנסיונותי להקטין המינון, או להחליפו, לא צלחו

17/12/2003 | 16:10 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ברור לי מה הכוונה בקשיי עיכול. לא ידוע לי על קשר בין התופעת של דופק מואץ, הרגשת עלפון ורעד לטיפול שאותו אתה מקבל. למרות שהלוסק מדכא את הפרשת החומצה בקיבה לרוב אין לכך השפעה על עיכול מזון במעי. ייתכן וקיימת בעיה של לחץ נפשי, או הפרעה בתפקוד בלוטת המגן - מומלץ להתייעץ ברופא המשפחה.

20/12/2003 | 00:52 | מאת: חגי

בהמשך לתשובת ד"ר גל - מ- 17.12 , קשיי העיכול מתבטאים בהרגשת כבדות והרבה מאד שיהוקים("גרפסים") לאורך מספר שעות לאחר האוכל. באם השימוש הממושך בלוסק אינו סיבה אפשרית לכך, האם יש המלצות להקלה? האם רגישות לחלב ומוצריו יכולה להיות סיבה אפשרית?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול