האם הליקובקטר פילורי מדבק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/07/2006 | 08:00 | מאת: משה

שלום, קראתי באינטרנט כי החידק הליקובקטר פילורי מדבק. האם זה נכון? ואם כן אז כיצד אפשר למנוע את ההדבקות בתוך המשפחה החיה באותו הבית?

20/07/2006 | 22:08 | מאת: ד"ר אייל גל

החיידק מדבק דרך הפרשות הגוף בעיקר לילדים אולם לא כל הילדים הנדבקים מפתחים זיהום כרוני בחיידק. ככל שתנאי ההיגיינה בבית טובים יותר והצפיפות נמוכה יותר סיכויי ההדבקה קטנים. ד"ר גל

24/07/2008 | 20:20 | מאת: בת-אל אליהו

האם יש אפשרות להידבק בחיידק זה כתוצאה מנשיקה?

19/01/2010 | 12:54 | מאת: אלמג

מה התשובה לשאלה לגבי הדבקות בנשיקה של החיידק הליקובקטר, אשמח אם תרחיבו גם בנושא קיום יחסי מין:אוראלי,אנאלי ורגילים תודה מראש

02/06/2011 | 22:11 | מאת: יוסי

מה התשובה לשאלה לגבי הדבקות בנשיקה של החיידק הליקובקטר, אשמח אם תרחיבו גם בנושא קיום יחסי מין:אוראלי,אנאלי ורגילים תודה מראש

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול