בקע היאטלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

02/04/2006 | 14:35 | מאת: לירון

בת 21, סובלת מזה כ-3 שנים מכאבי בטן חזקים בבטן העליונה. עברתי מלא בדיקות דם, גסטרו סקופיה קולונסקופייה, בליעת בריום אולרסואנד בטן וכד' (מטופלת בגסטרו תל השומר). רק לפני שבוע בתל השומר שעברתי גסטרו סקופייה פעם נוספת גילו שיש לי בקע היאטלי בין עומק 35-39 ס"מ מהשיניים. שאלה ראשונה היא איך לא מצאו את זה עד עכשיו אחרי כל הבדיקות שעברתי? ומה זה אומר בקע היאטלי? מה הטיפול

04/04/2006 | 21:18 | מאת: ד"ר אייל גל

בקע היאטלי (סרעפתי) הוא מצב בו חלק מן הקיבה עולה דרך פתח בסרעפת לחזה, בקע קטן כמו שלך יכול להכנס ולצאת ולכן לא להיראות בבדיקה אחת ולהופיע באחרת. הטיפול הוא רק במידה ויש סימפטומים כגון צרבת, לחץ ברום הבטן, גיהוקים וכולל בד"כ שינוי תזונתי ותרופות להורדת החומציות. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול