קריוגלובולינמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

16/01/2006 | 22:26 | מאת: דוד

לאמא (79) יש שמנוניות הכבד וצהבת C יש לה גם פריחה ברגליים קשה שכואבת. הרופאה אמרה שזה cryoglobukinemia . האם יש תרופה או טיפול מתאים. הציעו לה להשתתף בניסוי של לקיחת כדורי פרוביותיקה (או כדורי דמי) למשך חצי שנה . האים זה כדאי לאישה מבוגרת עם בצקת ברגליים ושמנוניות הכבד

19/01/2006 | 11:18 | מאת: ד"ר אייל גל

קריוגלובולינמיה נגרמת משקיעה של נוגדנים ברקמות הגוף בעיקר באזורים קרים יותר של הגוף כגון הגפיים. הפטיטיס C היא אחת הגורמים לקריוגלובולינמיה והטיפול הוא ע"י הכחדת וירוס ההפטיטיס. בגילה של אמך לרב לא נותנים טיפול נגד הפטיטיס C בגלל תופעות הלוואי שלו. אינני מכיר את הטיפול בפרוביוטיקה אך בהחלט שווה לנסות אותו מכיוון שבוודאי אינו מזיק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול