כניסה להריון
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון , הפסקתי לקחת גלולות באוגוסט האחרון , ובספטמבר לקחתי חיסון נגד אדמת אז בעצם רק בינואר החלנו לקיים יחסי מין ללא אמצעים , ועדיין אין הריון , האם יש בעיה או מןקדם מידי לומר , האם אפשר לדעת מתי יש לי ביוץ , האם יש השפעה של עישון לפני הכניסה להריון על האפשרויות להיכנס להריון . תודה רבה וסליחה על רצץ השאלות .
ראשית, ממש יותר מדי מוקדם להגיד שיש בעייה אחרי 2 או 3 מחזורים. אפילו בזוגות שמקיימים יחסי מין סביב תאריך הביוץ אומרים שרק 60% נכנסים להריון תוך 3 חודשים. אם תתחילי לחשוב שיש בעייה זה עלול להפריע לך להיכנס להריון. נסי להירגע ולא לחשוב על זה כל כך הרבה (ואני יודעת כמה זה קל להגיד וקשה לעשות), וההריון יבוא במהרה. אם המחזור שלך סדיר, סביר להניח שאת מבייצת באופן קבוע 11 עד 16 ימים לפני המחזור הבא (אם המחזור שלך הוא בן 28 ימים, נניח, אז כנראה שאת מבייצת בין היום ה-12 ליום ה-17 של המחזור (כאשר מתחילים לספור מהיום הראשון של הוסת). אם את רוצה לדעת יותר מדוייק את יכולה לעקוב אחר חום השחר וההפרשות הוגינליות (תעשי חיפוש של הביטויים האלה. כבר היו הסברים מקיפים איך), ואת יכולה להשתמש בערכה לזיהוי ביוץ (קצת יקר אבל מאוד מדוייק). אם עדיין לא תהיה לכם הצלחה כעבור מספר חודשים, יש שיטה יותר מדעית של מעקב זקיקים באולטרסאונד, אבל זה כבר להיכנס לבדיקות רפואיות וללחץ מיותר. אני מאמינה שאין בעייה ושזה רק עניין של לחץ. העישון אינו אמור להשפיע על הפוריות אם כבר הפסקת (וטוב שהפסקת לפני...). בהצלחה!
תת פריון מוגדר כנסיונות להקלט ללא הצלחה לאחר שנה. ולא בכדי, רק 50 % מהנשים יצליחו להרות ב6 חודשי נסיון ולכן הייתי בכל לב ממליץ לך לא להחפז להניח למתח ולהתעסקות בנסיונות הכניסה להריון וההריון יגיע.