טוקסופלסמוזיס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

01/05/2000 | 09:01 | מאת: אורנה

שלום ד"ר וולמן אני בת 25 ובריאה בד"כ. בגיל 13 התלוננתי על בעיית ראיה בעין ימין ולאחר סדרת בדיקות והתייעצויות גילו שהיה לי טוקסופלזמוזיס זה פגע לי ברשתית של העין ,בזמנו טופלתי באנטיביוטיקה והייתי במעקב שנים רבות ,עד היום נותרה לי צלקת ברשתית שפוגעת בראיה שלי בעין ימין. לדברי הרופאים הטפיל נכנס לגופי עוד בזמן היותי עובר ברחם של אימי והתעורר לחיים בגיל ההתבגרות בו יש שינויים הורמונליים . חשוב לציין שמלבד הפגיעה בראיה מצב בריאותי תקין לחלוטין ואני מתפקדת באופן נורמלי ורוב הזמן הדבר לא מפריע כלל. אני מניחה שבשנים הקרובות ארצה להרות . שאלתי היא האם לעצם העובדה שנחשפתי בזמנו לטפיל הנוראי הזה עלולות להיות השלכות כלשהן בזמן שאהיה בהריון או כאשר אנסה להרות ? כמו כן אודה לך אם תוכל להמליץ לי על גורם /רופא כלשהו שמתמחה בנושא זה. לתשובתך המהירה אודה.

02/05/2000 | 10:04 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

טוקסופלזצןזיס הינו טפיל הפוגע בד"כ כלל חד פעמית ואז נוצר חיסון כנגדו. המלצתי לבצע בדיקת דם כדי לבדוק את רמת הנוגדנים שלך כנגד הטיל. המומחים לבעיות הנ"ל הינם רופאים המומחים בזיהומים.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה