כדורי איקאקלומין
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום רב, אני ובעלי מנסים להכנס להריון כ-15 חודשים. עשינו את כל הבדיקות (בעלי-בדיקת זרע אני-בדיקת הורמונים, ו-hsg לבדיקת השחלות) והכל תקין. אני מבייצת כל חודש (בדקתי את העניין על-ידי בדיקת חום גוף וערכות לבדיקת ביוץ במשך תקופה של כמעט שנה). קיום יחסי המין נעשה סביב לביוץ ובביוץ. כרגע הרופאה ממליצה ליטול כדורי איקאקלומין (Ikaclomin). אני בת 28 ובעלי בן 31 וזהו ניסיון להריון ראשון. יש לי מספר שאלות לגבי כדורים אלו: 1. הבנתי שהסיכוי ליותר מעובר אחד הינו גבוה. מהי הסטטיסטיקה לשני עוברים? שלושה? ואף יותר? 2. במידה ואכנס להריון האם השימוש בכדורים עלול להזיק לעובר? או לי? 3. במידה ולא אכנס להריון - האם השימוש בכדורים יזיק לי או יקטין את סיכויי להרות? 4. אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בזמן המחזור. האם השימוש בכדורים אלו יעצים את הכאב ואת כמות הדם? 5. הריון רב עוברי - האם הוא מסוכן לעוברים והאם הוא מסוכן לאם? 6. במידה והכדורים לא יעזרו או שאחליט לא להשתמש בהם מהן הדרכים הנוספות שיעזרו לי להכנס להריון? אודה לתשובתך המהירה.
שוב שלום, שכחתי להוסיף כי נטלתי גלולות במשך כ-9 שנים. מאז הפסקת הגלולות המחזורים שלי נעים בין 24 יום ל-33 יום. פעמיים קיבלתי מחזור אחרי 40 יום.
ברכה שלום הסיכוי לתיאומים הוא בין 5-8%. אין סיכון לעובר שיווצר בעזרת הכדורים ואין ירידה בסיכוי להרות בעתיד עקב השימוש. הריון רב עוברים מחייב מעקב מיוחד שכן יש עליה מסוימת בסיבוכי ההריון. ע"מ להמליץ על טיפול אחרים, יש לקבל עוד פרטים על תוצאות הבירור שלכם. בכל מקרה, בהצלחה.
ברכה שלום. קראתי את המקרה שלכם וחשתי הזדהות כמעט מוחלטת ולכן החלטתי לענות לך: אני בת 34 וניסינו להיכנס להריון תקופה של כ - 8 חודשים. גם אצל בעלי הכל היה תקין ואצלי היה ביוץ מידי חודש (וגם תקופות המחזור שציינת, כולל מעל 40 יום הפרשי ימים - קרו לי בדיוק!) בכל מקרה, לא רציתי להמשיך יותר בנסיונות רגילים ולאבד זמן יקר, ולכן הרופא רשם לי כדורי איקקלומין. לקחתי אותם חודש אחד בלבד (פעמיים ביום משך 5 ימים) ו.... לשמחתי הרבה נכנסתי להריון אחרי פעם אחת עם עובר אחד............ ממליצה בחום לקחת כדורים אלו - כמו שכתבתי, גם לי היה ביוץ תקין מידי חודש אולם הוא לא היה משובח (כלומר הזקיק לא עבר את 18 המ"מ, והינו צריך להיות כ - 24 מ"מ) בכל מקרה - שיהיה המון בהצלחה! גלי
גלי יקרה, תודה רבה על התייחסותך. שמחתי לקרוא כי בחורה במצבי אכן הצליחה להכנס להריון ואני שמחה בשמחתך. מי כמוך יודע כמה חשובות מילות עידוד במצב שכזה ועליי להודות שרוממת את רוחי. שיהיה בהצלחה בהריון ובלידה. שוב תודה, ברכה.
גלי וברכה שלום. גם אני קיבלתי מרשם לאיקקלומין (פעם ביום למשך 5 ימים) אבל גם אני מפחדת ולא לוקחת בשלב זה את הכדור. האם הוא באמת מסדר את המחזור וגורם לביוץ להיות ביום ה- 14 בערך? בתודה, לימור