טחורים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

28/07/2016 | 14:01 | מאת: חן

שלום..בת 33 הריון ראשון בשבוע 22 כמה ימים שיש לי שלשולים כמה פעמים ביום.שניראה שבגלליהם יצא לי טחור חיצוני אתמול..בליטה גוש בגודל ענב על פי הטבעת שכואב ומגרד.השאלה שלי מה עלי לעשות ולטפל והאם הוא יעלם?

שלום חן, טחורים בהריון זו תופעה נפוצה שלרוב חולפת תוך מס ימים ללא טיפול. הטיפול הראשוני הוא שינוי תזונתי. הקפידי על שתייה מרובה של מים לאורך היום. הוסיפי לתזונה סיבים (פירות, ירקות ) המנעי מישיבה ממושכת בשירותים. ישנם מגבונים לדוג פרוקטו, אשר מיועדים לטחורים. יש משחות/קרמים למריחה ללא מרשם רופא שאת יכולה להיעזר גם בהם. בנוסף, הרפואה המשלימה יכולה מאוד לסייע- דיקור סיני לדוג יכול מאוד לעזור בטיפול בטחורים. לחזק ולהרגיע את הגוף בהריון ולקראת הלידה. המשך הריון קל ובריא. דנית

29/07/2016 | 19:18 | מאת: חן

תודה על התגובה.השאלה שלי היא האם הבליטה או הגוש שחילוני.שזה בטח וריד יכנס בעצמו בחזרה ייעלם ומתי

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה