לחץ בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

19/07/2015 | 19:05 | מאת: תמי

שלום, האם דאגות ולחצים זה מזיק לעובר בשבוע 10+4? ועל מה בדיוק ההשפעה?...אני ממש מודאגת שאני מזיקה לו, חייבת להירגע.. וכל עוד שאין כאבים, אז אין סיבה לדאוג? כי אני דואגת גם כשאני לא מרגישה כלום,רק בחילות.

שלום תמי, כל אישה חווה את ההיריון בצורה שונה. אינך אמורה לחוש בכאבים. זה בסדר שאת מרגישה רק בחילות, ישנן נשים שלא חשות דבר. ברגע שאישה חווה מתח ולחצים אני מאמינה שיש השפעה כלשהי על העובר, בכל זאת אנחנו נושאות אותו ברחמנו. ישנם מחקרים בנושא אך טרם התקבלה תשובה ברורה. נסי להיעזר ברפואה המשלימה. טיפול בשיאצו (טיפול מגע) יכול מאוד להקל עלייך ולעזור לך להפחית את הלחצים. רצוי לגשת למטפלים אשר מתמחים בהריון ולידה. המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה