מיעוט מי שפיר- שבוע 36
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
שלום רב, ממש עכשיו חזרתי מבדיקת הערכת משקל. העובר עדיין במצג עכוז, וכן דווח שיש מיעוט במי שפיר (75 מ"מ). משקל העובר: 2500 גר'. רוב המדדים מתאימים לשבוע 35 מלבד המדד BPD שמתאים לשבוע 32. בהערכת משקל קודמת (בשבוע 31), כמות מי השפיר הייתה תקינה, וה- BPD היה מתאים לשבוע 29. בגלל מיעוט מי השפיר הופניתי בדחיפות לרופא המטפל (עוד שעה...). למה לצפות? האם מיעוט מי השפיר ומדד ה- BPD הם אינדיקציה להתפתחות לקויה כלשהי? תודה, יעל.
שלום יעל ! בשבוע מאוחר ירידה "חדשה" בכמות מי השפיר בד"כ לא מראה על בעייה בעובר אלא על אפשרות של דליפת מי שפיר. בוודאי כבר קיבלת תשובה מהרופא, אם הכל תקין - תעדכני... בהצלחה !
הי צליל, תודה על התשובה. בדיוק עכשיו חזרנו מהבדיקות. הרופא הפנה אותנו למוניטור ואולטראסאונד בבית החולים. שם אמרו שהמוניטור תקין לחלוטין, ולגבי מי השפיר הם בגבול התחתון מבחינת הכמות (7.5, כאשר הגבול התחתון הוא 6). הם המליצו להיות במעקב כל יומיים. מה שקצת הבהיל אותי זה שהם אמרו שמכיוון שכמות מי השפיר נמוכה, אין הרבה סיכוי שהעובר יתהפך, כך שסביר להניח שזו תיהיה לידה בניתוח קיסרי. זה קצת מבאס.... בכל מקרה, אני מקווה שהעובר ייתא בריא ושלם, כי זה העיקר... לא...? לילה טוב, יעל.