אכילת סושי בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

04/01/2005 | 16:15 | מאת: יעל

אני בשליש הראשון של ההריון רציתי לשאול האם מותר לאכול סושי בזמן ההריון עקב כך שהדג שם נא ולא מבושל??? והאם יש קשר ביו TOXOPLASMA לבין מאכלים לא מבושלים כמו סושי? או זה קשור רק בחתולים? וכן האם מותר למשל לאכול קרפצ'ו ששם הבשר נא?

לקריאה נוספת והעמקה
04/01/2005 | 20:44 | מאת: צליל

שלום יעל ! אני לא רופאה. אכן לא מומלץ לאכול סושי או בשר נא אחר בהריון, אבל לא בגלל טוקסופלזמה, אלא בגלל חיידק הליסטריה שעלול לגרום להפלות. (החיידק מושמד בבישול). מכיוון שמכינים באותם כלים את כל סוגי הסושי, כדאי להתרחק גם מסושי צמחוני בהריון. הריון קל ומוצלח !

05/01/2005 | 09:53 | מאת: יעל

האם אפשר לקבל תגובה של רופא???

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה