ויטמנים
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
לד"ר יגאל וולמן שלום, ברצוני לשאול מה קורה בעודף חומצה פולית????????? כמו כן ברצוני לשאול האם לקיחת ויטמנים כגון B קומפלקס +ויטמין E+חומצה פולית בתחילת הריון זה חשוב או יש סיכון בכך. אודה לך על תשובתך. יוספה
יוספה שלום, אני יודעת של"סולגאר", למשל, ובטח גם לחברות טבע אחרות, קומפלקס של מולטי-ויטמין מיוחד לנשים בהריון, הכולל כמובן חומצה פולית, ושאר תוספים במינונים המומלצים.
ידוע לי שעודף חומצה פולית אינו יכול להזיק. זה מסוג החומרים שהגוף מפריש אם אין לו צורך בהם, כך שאין בעייה. חומצה פולית מאוד מומלצת לפני הכניסה להריון ובשלושת החודשים הראשונים של ההריון - היא עוזרת בבניית מערכת העצבים של העובר ומונעת מומים שונים. אפשר להמשיך לקחת אותה לכל אורך ההריון. לגבי 2 הויטמינים האחרים שציינת אין לי מידע. יש גם כדורי ויטמינים בשם "מטרנה" המיועדים לנשים הרות ומניקות ונותנים לך בדיוק את ההרכב המומלץ לנשים הרות.
ח פולית מומלצת בנטילה למניעת אנמיה ולהפחתת מומי עובר מסוימים. זהו ויטמין הנמס במים ועודפים מופרשים מהגוף. אין עדות להכרח בנטילת ויטמינים אחרים במידה ואין חסר בגוף.