האם העובר מפריש צואה במהלך שיהותו ברחם???

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

01/08/2004 | 14:31 | מאת: מיכל כהן

שאלה של סקרנות - האם התינוק ברחם עושה קקי???

01/08/2004 | 14:37 | מאת: צליל

שלום מיכל ! התשובה מאד ברורה : ממש לא !!! מי השפיר צריכים להיות צלולים לגמרי, מהם העובר שותה, בהם הוא מתרגל את תנועות הנשימה ולתוכם הוא מפריש שתן. רק במקרים של מצוקת עובר יש הפרשת צואה למי השפיר - הצואה הראשונית שנקראת "מקוניום", והיא שחורה ודביקה. לכן אם מי השפיר אינם צלולים אלא "מים מקוניאליים", עכורים - מתייחסים מיד ללידה בצורה שונה, וגם התינוק מקבל טיפול מיוחד והשגחה צמודה יותר לאחר הלידה. (לא חיפשתי קישורים או מקור - אם יש סיבה מיוחדת, אחפש עבורך מאוחר יותר). צליל.

20/02/2013 | 01:31 | מאת: מיכל

אז לאן בעצם הולכת הצואה?או שאין לו הפרשת צואה??

15/08/2019 | 22:55 | מאת: נתלי

אני עשיתי ניתוח קייסרי כי העובר עשה צואה וזה ניקרה מקוניאליים והיא האיתה בפגיעה 10 ימים בגלל זה הראות שלה היו מלוכלכות ואני לא זוכרת אם אמרו לי ללכת לזיאום ילדים

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה