ציסטה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

01/04/2002 | 16:09 | מאת: מ.ב.

שלום אני בשבוע ה-6 (אם אני מחשבת נכון קיבלתי מחזור אחרון ב-22.2). יש לי ציסטה עוד מלפני הכניסה להריון , לא עברתי טיפולים ונכנסתי להריון טבעי. האם יש סיכון שציסטה זו תפריע להתפתחות ההריון? האם יש לזה קשר ללידה? האם יש סיכוי בכלל שהיא תרד לבד או שהיא תישאר עד לאחר הלידה? תודה

01/04/2002 | 19:25 | מאת: ד"ר יריב גדעוני

כל התרחישים שציינת יכולים להתקיים. עלייך להמשיך במעקב במהלך ההריון ולעקוב אחרי הציסטה. לרוב הציסטה איננה מפריעה להריון אך יכולה לגרום לכאבים בשל ההריון הגדל והלוחץ עליה. סיבוך נוסף ולא שכיח,שיש לתת עליו את הדעת, הינו - תסביב של הטפולה עם הציסטה ( בהנחה שאנו עוסקים בציסטה שחלתית) העלול להתרחש יותר בשליש הראשון של ההריון.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה