הריון מחוץ לרחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

18/01/2000 | 20:10 | מאת: דידי

לאחרונה עברתי את ה"חוויה" המרנינה הזו ב"פול ווליום", כאשר סחבתי איתי את העניין כחודש, במהלך טיול בתאילנד,ללא תופעות מחשידות במיוחד (למעט דימומים קלים שייחסתי לווסת). העניין התפוצץ, למזלי הגדול, במטוס, כשעתיים לפני הנחיתה בארץ. הגעתי ישירות לבית-חולים תל-השומר, באמבולנס, עם כאבי תופת,דימום תוך בטני (המוגלובין -7)והתעלפויות בשל כך. בניתוח (לה-סטרוסקופיה) מיידי הוציאו מה שצריך, כולל חצוצרה פגועה, כולל ליטר דם (שהושלם אח"כ בעירוי 2 מנות דם). 1.אני חייבת להודות על טיפול מקצועי ומסור במיוחד של צוות הרופאים והאחיות במח' גניקולוגית של בי"ח זה. 2.אני מבקשת לדעת פרטים, ממי שיודע, על הריון מחוץ לרחם והסיבות להווצרותו וכן על תפקוד עם חצוצרה אחת. תודה.

18/01/2000 | 20:35 | מאת: ד"ר פוקס אמיר

דידי שלום רב הריון מחוץ לרחם מתרחש באחוז אחד מכלל ההריונות. עד לפני קצת יותר מעשור שנים, היה מצב זה אחד מגורמי התמותה הבולטים במיילדות. מאז הכנסת השימוש של האולטרסאונד וכן ביצוע בדיקת הדם להריון הכוללת מדידה כמותי של ההורמון בטא HSG , שכיחות המצבים החמורים הללו ירדה באופן משמעותי. אכן היה לך מזל רב ואני מתכוון לכך במלא הרצינות. טולת המחלקה מעולה ומקצועית. הריון מחוץ לרחם נגרם בדרך כלל עקב חסימה מלאה או חלקית של החצוצרה. הסיבה השכיחה לכך היא זיהום קודם באגן ולא בהכרח היה צריך זיהום זה לבוא לידי בטוי באופו קליני אך יחד עם זאת למרבית הנשים היה סיפור של זיהום באגן בעבר. הריון מחוץ לרחם אינו אפשרי וחייבים לסיימו בדרך כזו או אחרת. חלק מהריונות אלה נספגים ונעלמים באופו עצמוני, חלק גורמים לקרע של החצוצרה ודימום קשה וחלק נשארים במצב ביניים כלומר לא מתפתחים ולא גורמים להרס החצוצרה. הטיפול יכול להיות כירורגי או תרופתי ויש קריטריונים רפואיים מתי מטפלים ובאיזו שיטה. אחת העבודות המרשימות בנושא נעשתה בבית חולים העמק עפולה תוך מקב סונוגרפי קפדני וכן מעקב אחר כמות ההורמון שהוזכר. חצוצרה אחת מאפשרת לך לשמור על פוריות תקינה אך צריך לזכור ששאותה סיבה שגרמה להריון מחוץ לרחם בחצוצרה אחת יכולה לגרום גם בחצוצרה שנשארה ואכן הסיכוי להריון חוץ רחמי נוסף הוא 15%. אם נסתכל על הכוס המלאה, יש לך סכוי של 85% להריון תקין. אין דבר שאת יכולה לעשות על מנת למנוע זאת למעט טיפול אנטיביוטי ברגע שקיים חשד לדלקת באגן. במידה ויש לך שאלות נוספות, אשמח להשיב.

20/01/2000 | 15:37 | מאת: דידי

ד"ר פוקס היקר, תודה על הסבר ברור וממצה!!! אכן לפני הנסיעה סבלתי מדלקת זיהומית, אשר בה טיפלתי באמצעות נרות, משחות והתחלתי לקחת כדורי אנטיביוטיקה, שאותם הפסקתי בשלב די מוקדם (הכדורים גרמו לבחילות ולכאב בטן איום), אולם היות שהפסיקו הסימפטומים- הנחתי שזה עבר... כנראה שזה העניין?! בכל מקרה, אנו מעוניינים עכשיו בהריון וכפי הנראה נאלץ לבצע טיפולי הפרייה (השבחת זרע). התוכל לאמר- כמה זמן לאחר הניתוח -יהיה הגוף מוכן לקליטת הריון? רק טוב!

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה