עובר גדול מדי?
דיון מתוך פורום הריון ולידה - תמיכה
אם לפי חישוב רופאים (שתואם לגמרי לחישוב שלי כי אני יודעת בדיוק מתי התעברתי) ההיריון שלי ביום ביצוע האולטרסאונד היה בן שמונה שבועות ויום אחד... אבל הגודל של העובר מתאים לשמונה שבועות ושישה ימים, האם עלי לדאוג?
מהנסיון שלי זאת ממש לא צריכה להיות סיבה לדאגה. אני בשבוע 21 והעובר גדול בשבוע, באופן עקבי בכל הבדיקות שעשיתי. יכול להיות שאצלך זה עוד ישתנה ותמיד ישנה אפשרות שהביוץ הקדים אצלך בשבוע ואז הגודל מתאים בדיוק לשלב. בכל מקרה, בהצלחה.
(אהבתי את השם) תודה! הביוץ שלי התרחש בדיוק ביום שאמור היה לקרות. מדדנו ובדקנו. האם זה מה שקרה אצלך? טעית בחישוב, או שפשוט העובר גדול וזה בסדר?
אי התאמה של שבוע, בעיקר בגיל הריון כה צעיר, אינה מצביעה על כלום. מספיק שהרופא או טכנאי האולטרסאונד מסמן את ה-X חצי מילימטר לכאן או לכאן, וכבר יש סטייה של כמה ימים לכאן או לכאן. ממש אין סיבה לדאגה!
בשל מגבלות המכשיר,בשליש הראשון של ההריון סטיה של עד שבוע בבדיקת האולטרסאונד איננה נחשבת כטעות.