הריון לאחר הריון אקטופי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

21/09/2000 | 08:52 | מאת: איילה

שלום רב, רציתי לשאול אני עברתי לפני 3 חודשים הריון אקטופי(שהיה הריון ספונטני)) לאחר 3 הפריות מבחנה שהסתיימו בכישלון. שאלתי ההריון האקופי הסתיים בהפלה טבעית עם דימום רב, האם יכול להיות שהחצוצרה ששם היה ממוקם ההריון נפגעה-נקרעה,כיצד אפשר לדעת זאת. ברצוני לציין שמאז תמיד לפני ביוץ אני מרגישה כאבים חזקים בצד ימין ששם התרחש ההריון האקטופי. בבדיקת אולטראסאונד לא רואים דבר. מה אני יכולה לעשות כדי לדעת שהכל תקין.

21/09/2000 | 09:10 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

מאחר וההריון הסתיים בצורה ספונטנית אין מה לעשות. במידה והיה קרע בחצוצרה הרי שהיית מדממת לחלל הבטן והיה צורך בניתוח. האם החצוצרה נפגעה ? קיימת לדוגמא גישה הגורסת שרק בחצורה פגועה יתפתח הריון חוץ רחמי, מצד שני אנו רואים הריונות רבים תקינים בחצורות בן היה בעבר הריון חוץ רחמי, לכן התשובה אינה חד משמעית. בכל מקרה הסנריו הטוב ביותר עבורך הינו הריון חוץ רחמי שהסתדר בצורה ספונטנית.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה