שאלה לרופא - העדר מחזור!!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

06/07/2001 | 11:51 | מאת: מיכל

שלום רב! שאלתי שאלה ב- 3/7, בעמ' מס' 294 ולא קיבלתי תשובה מרופא. זה מאוד חשוב לי, ואבקש לקבל מענה. להלן ציטוט השאלה: אני בת 26, ויכולה לקבל מחזור חודשי רק כשאני לוקחת גלולות. קיבלתי מחזור ראשון בגיל 13, ומלכתחילה הוא היה מאוד לא סדיר (פעם ב- 9-6 חודשים). במקביל, בגיל ההתבגרות היו לי פצעי בגרות רבים, ולכן בגיל 16.5 התחלתי לקחת גלולות מסוג דיאנה נגד הפצעים ולהסדרת המחזור (וזה אכן עזר לשתי הבעיות). החל מגיל 20 עברתי לגלולות מסוג "גינרה" (גם למניעת הריון). הבעייה היא שמאז ועד היום לא קיבלתי מעולם מחזור "טבעי". ניסיתי לאורך 10 השנים האחרונות מספר פעמים (4 בערך) לעשות הפסקה בגלולות, ופשוט לא קיבלתי מחזור בכלל, גם כעבור חצי שנה בלי גלולות. בסוף כל ניסיון כזה לקחתי כדורים מזרזי מחזור או שחזרתי לקחת גלולות כדי לקבל שוב. כל רופאי הנשים שהלכתי אליהם לאורך השנים לא ייחסו חשיבות לבעיה, ואמרו לי - פשוט תקחי גלולות ואז תקבלי. רופא אחד אמר לי שככל הנראה יש לי בעיה בביוץ, ואני לא מבייצת באופן טבעי, ולכן כשארצה להיכנס להריון אצטרך לקחת כדורים לביוץ. לאורך כל השנים, מעולם לא שלחו אותי לבדיקות כלשהן, ולא ערכתי מעולם בדיקות דם/ הורמונים בהקשר זה. (אני בקופ"ח כללית). כרגע אינני מקיימת יחסי מין, והפסקתי לקחת גלולות לפני שלושת רבעי שנה, ואני לא מקבלת. גם הפצעים קצת חזרו, אבל בעיקר מפריע לי היעדר המחזור, וזה מתחיל להדאיג אותי. למעשה, קיבלתי מחזור "טבעי" רק בערך 5 פעמים בחיי, מגיל 13-16. חוץ מזה אני בריאה לגמרי. הפתרון הקל הוא לחזור לקחת גלולות ואז לקבל, אבל הייתי מעוניינת לדעת מהו שורש הבעייה ואיך ניתן לפתור אותה. האם זה לא בריא לא לקבל מחזור זמן רב, ועדיף בכל מקרה לחזור לקחת גלולות? מה לעשות? תודה מראש, מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה
08/07/2001 | 09:17 | מאת: פרופ' יגאל וולמן

ראשית השאלה אכן נענתה במקור. שנית, עלייך לבצע בירור מלא הורמונלי וסונגרפי כדי לברר את הסיבה לאל הביוץ שלך. מבחינת הטיפול, גלולות אינן טיפול ובמידה ואין חריגה הורמונלית המחייבת טיפול מיוחד ניתן לנסות להחזיר את האיזון לגוף על ידי טיפול בדיקור סיני או הומהופתיה.

08/07/2001 | 11:25 | מאת: מיכל

ראשית תודה רבה לד"ר וולמן על תשובותיך. סוף-סוף אני זוכה ליחס רציני לבעייתי! שנית, אם רק תוכל לומר לי - מהו בירור סונוגרפי, איפה ואיך ניתן לעשותו? תודה שוב, מיכל.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה