עיסוי פרינאום - הריון שלישי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

27/10/2019 | 19:08 | מאת: מעין

בלידה הראשונה והשנייה ביצעתי עיסוי פרינאום ולשמחתי ילדתי ללא אף קרע. אני כרגע בשבוע 36 והבנתי שבלידה שלישית אין טעם לעשות עיסוי, אך חוששת מאחר שלאורך רב ההריון יש לי נפיחות (אולי בצקות) באיזור הנרתיק. מצד שני, העסוי הזה זאת טרחה די רצינית... האם יש טעם להשקיע כדי להגדיל את הסיכוי ללידה "חלקה" למרות הנפיחות, או שמיותר?

29/10/2019 | 12:08 | מאת: ענת עם שלם

שלום מעיין, התשובה טמונה בשאלתך. אם חווית נפיחויות במהלך ההיריון , יתכן שעיסוי יעזור בריכוך הריקמה והאלסטיות שלה ובכל מיקרה, לא בכל מחיר. עיסוי פירינאום הוא אכן טירחה אך אם אישה סובלת, אין צורך לעשותו בכוח. רטיות חמות במהלך הלידה על הפירינאום יכולות להקל ולסייע גם. בהצלחה ולידה קלה, ענת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה