שבוע 6 שק הריון עם חלמון אך ללא עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

17/12/2018 | 14:45 | מאת: אנה

שלום רב, ביום 16.12.18, ביצעתי בדיקת אולטרסאונד ראשונית לצורך בחינת ההריון ונמצא שק הריון באורך 7 מ"מ ובתוכו שק חלמון ואולם לא נמצא כל ממצא נוסף (עובר או קוטב עוברי). באותו היום עשיתי בדיקת בטא נוספת בהמלצת הרופא והערך שהתקבל עומד על 25,250 ml. אציין כי הווסת האחרונה הייתה ביום 03.11.18, כך שנכון למועד הבדיקה בהסתמך על נתוני הווסת, היית בשבוע 6+1 להריון. יחד עם זאת, לפני הכניסה להריון עשיתי בדיקות ביוץ, כך שאני יודעת כי יום הביוץ היה ב-19-20.11.18. בשים לב לנתונים, אבקש לדעת אם זה תקין שלא נצפה עובר ויכול להיות שמדובר בשבוע מוקדם או שסביר להניח שקיימת בעיה כלשהי (לאור גובה הבטא) וההריון לא תקין. תודה על המענה.

20/12/2018 | 10:53 | מאת: ענת עם שלם

שלום אנה, יתכן שבדיקת האולטרסאונד מעט מוקדמת, הייתי מחכה עד לשבוע 7+ לבדיקה ויתכן גם שההיריון הינו היריון כימי, בו ערכי הבטא אכן גבוהים אך איך התפתחות עוברית. ממליצה לפנות להמשך בירור מול רופא/ה מטפל/ת בהצלחה ענת

31/12/2020 | 09:57 | מאת: מיכל

ענת, אם יש שק הריון זה לא הריון כימי.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה