אורך צוואר הרחם ודינמיקה צווארית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/11/2018 | 09:39 | מאת: אני

היי ד"ר, האם דינמיקה צווארית או אורך צוואר הרחם הוא דבר שצריך לבדוק בכל הריון, גם בהריון תקין? או שבודקים את אורך צוואר הרחם כאשר יש תלונות על כאבים או דימום? אני בהריון ראשון ב"ה, ולא אמרו לי כלום על אורך צוואר הרחם ופתאום עלו בי ממש חששות לגבי זה.. הייתה לי סקירת מערכות לפני כמה ימים וביקשתי לדעת את האורך אבל מאחר וזו בדיקה וגינלית העדפתי שהרופאה שלי תבדוק, זה משהו דחוף?

21/11/2018 | 23:33 | מאת: ענת עם שלם

שלום לך, דינמיקה צווארית אינה בדיקה שבשיגרת מעקב היריון. בדיקת דינמיקה צווארית נעשית בהוראת רופא/ה כאשר קיים חשש לתחילת לידה מוקדמת שיהיה המשך היריון בריא ומהנה, ענת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה