הזעה בלילה שבוע 12 בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

31/12/2017 | 03:47 | מאת: שבוע 12

שלום רב, אני בהריון ראשון בשבוע 12 וכבר שבועיים אני כל לילה מתעוררת עם חולצה רטובה מזיעה.. כאילו הרטיבו אותי.. וצריכהלקום וכמובן להחליף חולצה. רציתי לדעת אם זאת תופעת לוואי מוכרת? ומה זה אומר? כי במהלך היום אני כלל לא מזיעה.. ולפעמיים אני מתעוררת גם אחרי שעתיים של שינה . זה ממש מטריד אותי, תודה מראש, פז

02/01/2018 | 11:36 | מאת: ענת עם שלם

שלום פז, ראשית את מעלה כאן תופעה מוכרת שנשים רבות סובלות ממנה במהלך ההיריון- הזעת יתר, בעיקר בשעות הלילה. במהלך ההיריון עולם חום הגוף, וקיים חוסר איזון הורמונאלי שגורם להזעה. אין הרבה מה לעשות בנידון חוץ מלבוש נעים ואוירי, שמיכה אוירירית ולא "חונקת", מקלחות נעימות, שתיה מצננת. חשוב להעלות את הנושא מול הרופא/ה המטפל/ת על מנת לוודא שההזעה אכן סימפטום טבעי של השינויים שהוזכרו לעיל ולא תופעה המתייחסת למצב פיזיולוגי אחר הקיים בגוף. בהצלחה בהמשך ושיהיה היריון נעים, ענת

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה