דיאטה בשביל הבריאות - דחוף

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/12/2004 | 16:25 | מאת: לירן

אני אחרי 2 לידות בהן עליתי בסה"כ 20 ק"ג שהצלחתי להוריד בתקופת הקיץ עם שומרי משקל 10 ק"ג......אני כרגע שוקלת 75 והרופא אמר שאני צריכה להגיע לפחות ל- 65 בגלל בעיות הברכיים והגב שיש לי.....נרשמתי לספורט אך אני מעוניינת לדעת איזה דיאטה אני צריכה כדי להוריד את ה- 10 הנותרים....אני לא גרה בארץ אז אשמח לתשובה כאן.

18/12/2004 | 00:37 | מאת:

לירן שלום ברור שהאתר אינו יכול לספק תחליף ליעוץ אצל דיאטנית הכולל הערכה כללית של המצב כולל בדיקות דם, משקל רצוי וכדומה. בנוסף המעקב מאד חשוב. באופן כללי בלבד עקרונות התזונה הנבונה כוללים: 1.להמעיט ככל האפשר בצריכת מזונות מתוקים המכילים סוכר (כמו סוכר, דבש, עוגות וכדומה). 2. להמעיט ככל האפשר באכילת מזונות עשירים בשומן רווי או שומן צמחי מוקשה כמו גבינות מעל 5%, בשר שמן, חמאה ומרגרינה, מאפים וחטיפים וכדומה. 3. מומלץ לאכול ארוחות קטנות לאורך היום. 4. מומלץ לאכול לפחות 5 ירקות שונים ביום +1-3 פירות שונים ביום. 5. מומלץ לצרוך דגנים מלאים וקיטניות כמו לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, עדשים, שעועית וכדומה. 6. חשוב לצרוך 5-6 מנות שמן ביום. 1 מנה= 1 כפית שמן/ 1 כף אבוקדו או טחינה/ 7 זיתים/ 5 אגוזים או שקדים וכדומה. 7. חשוב לבצע פעילות גופנית מתונה באישור רופא. בהצלחה שרון

26/01/2005 | 19:11 | מאת: חגית

אני מנסה לרדת במשקל כבר המון זמן, אך ללא הצלחה. לפי ידיעתי חלב מעקב ירידה במשקל, אך יש לי חברה שירדה 20 ק"ג והיא צורכת מוצרי חלב, דגנים מלאים וקטניות ונמנעת מתפו"א\ תירס ואפונה. האם חלב ומוצריו מעקב ירידה במשקל ומה דעתך על תפו"א תירס ואפונה? אודה על תשובתך.

22/01/2005 | 22:59 | מאת: יעל

04/02/2005 | 18:19 | מאת: שי-לי

שלום אני בת 22, כיום האוכל שניכנס לגופי הינו לא אוכל בריא כלל אך הבעיה שאנני יודעת איזה אוכל כדאי לאכול? ובאיזה שעות? האם מותר לערבב פחממות עם חלבונים? היכן אוכל למצוא תפריט יומי לאוכל בריא ומסודר (כמובן שמטרתי היא גם לשמור על משקלי ולא לעלות)

04/02/2005 | 18:21 | מאת: שי-לי

שלום אני בת 22, כיום האוכל שניכנס לגופי הינו לא אוכל בריא כלל אך הבעיה שאנני יודעת איזה אוכל כדאי לאכול? ובאיזה שעות? האם מותר לערבב פחממות עם חלבונים? היכן אוכל למצוא תפריט יומי לאוכל בריא ומסודר (כמובן שמטרתי היא גם לשמור על משקלי ולא לעלות)