ערך תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/12/2004 | 14:10 | מאת: אלי

שמעתי שאם משתמשים בסכין מתכת לקצוץ שום זה פוגע בערכים שלו ראשית האם זה נכון אם כן האם יש מזונות שונים שהדבר נכון גם לגביהם

15/12/2004 | 18:16 | מאת: עידן

אני יודע שחסה כדאי לחתוך בידיים ע"י קריעה. כמו-כן לירקות ופירות בעלי חומציות גבוהה יש נטייה ליצור תחמוצות מסויימות במגע עם מתכות (בעיקר מתכות נקיות כגון אלומיניום...). בכל מקרה ללא קשר לתגובה כימית עם מתכת הסכין- ברגע שאתה חותך ירק/פרי כלשהו אתה גורם לחומרים מסויימים בתוכו להתחמצן מהאויר, מה שגורם להם לאבד את ערכם התזונתי. לכן אם אתה כבר חותך עדיף לאכול כמה שיותר מהר. לסיכום: תמיד עדיף לאכול ירקות ופירות חיים ושלמים.

16/12/2004 | 18:27 | מאת:

אלי שלום אכן חיתוך בסכין מתכת עלול לפגוע בערכים התזונתיים של פירות וירקות שונים. כנ"ל לגבי סחיטת מיץ במסחטות על בסיס מתכת. הבעיה שהמתכת מחמצנת את חלק מהויטמינים (במיוחד את ויטמין C). לכן גם לא מומלץ לקצוץ סלט לסלט דק. עדיף להתמש בסכין פלסטיק, מה שאפשר "לקרוע" בידיים (כמו עשבי תיבול, חסה נבטים וכדומה) או לאכול בצורה שלמה. בברכה שרון