קולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/12/2004 | 09:32 | מאת: דליה

נערה בת 15 ערכי בדיקות קולסטרול 224 .hdl 100 ldl calc 106 טריצגלידים 92. מה ההמלצות שלכם. בתודה דליה

16/12/2004 | 18:44 | מאת:

דליה שלום ערכי הכולסטרול של הנערה מראים על רמות כולסטרול טוב (HDL)מאד גבוהות (בהתאך לגילה מעל אחוזון 95) שזה דבר טוב מאד. רמות הכולסטרול הרע (LDL) נמצאות בטווח של אחוזון 50-75. לפי רמות טריגליצרידים הנערה נמצאת באחוזון 75. בדר"כ רמות כאלו של כולסטרול מראות על ייצור פנימי של הגוף שאינו תלוי בתזונה. בכל מקרה מומלץ לא להרבות באכילת מזונות ומשקאות המכילים סוכר, להמעיט באכילת מזונות שמנים ומטוגנים כולל מאפים. חשוב בכל גיל לעשות פעילות גופנית מתונה (באישור רופא). לדעתי אין שום סיבה לדאגה למרות שתמיד מומלץ להראות לרופא שנתן את הבדיקות את התוצאות היות ויעוץ באינטרנט אינו מחליף יעוץ רפואי. בברכה שרון