שאלה בנושא ארוחות ליליות

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

12/12/2004 | 17:26 | מאת: אלון

האם האמירה כי ארוחות ליליות "כבדות" עשויות לגרום לסיוטי לילה ולהזיות במהלך השינה שלאחריהן הינה נכונה או שמדובר באמונה עממית בלבד? אם דעה זו נכונה, מהו המנגנון שגורם לכך? תודה רבה

12/12/2004 | 22:29 | מאת:

אלון שלום, מדובר באמונה עממית בלבד. בברכה, שרון

18/12/2004 | 23:16 | מאת: מאיר

אני חייב לדעת. חילוף חומרים ואנרגייה קרי"קלוריות" הם הגורמים שבעתם האדם מזדקן-(כך קראתי לפחות) אם כן- אני שוקל טוב חי טוב בן 32 בלי בעיות כלשהן. אני ממעט לאכול מאכלים שבהם כמות אנרגייה גבוהה . האם אני נוהג בחכמה? אני נוהג כך מזה 5 שנים.. אנא חוו דעה. שאלה שנייה- אני נראה הרבה יותר צעיר מגילי וכשאני נפגש עם כל בחורה היא אומרת שאני ממש לא נראה לגילי האם זה קשור גם לצורת האכילה שלי שציינתי לעיל? בברכה . ותודה מראשף מאיר