טונה בשמן

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/12/2004 | 12:15 | מאת: שלומית

שלום רציתי לשאול משהו שמאוד מוזר לי על אריזות שונות של יצרני טונה בשמן (זית או שמן רגיל - לא משנה) (הכוונה כמובן לשימורים) מסומנים ערכים תזונתיים ל - 100 גרם מוצר מסונן מה שמוזר לי הוא שהערכים הקלוריים משיתנים עד כדי פערים של כ- 50 עד 100 קלוריות ל - 100 גרם מוצר מסונן וזה מאוד מוזר לי ולא ברור איך יתכן הרי הטונה היא אותה טונה ושמן זה שמן אז איך יתכן ולאיזה ערכים אני אמורה להיתיחס איך לדעת איך להביא זאת בחשבון - האם תמיד לקחת בחשבון את הערכים של היצרן שרושם את המיספר הכי גבוה? האם זה הגיוני? מה לא בסדר (סך הכל מדובר בפערים די גדולים) אנא עיזרי לי להבין ודעת איך באמת לחשב את הטונה - לאיזה מיספר עלי להתיחס?

07/12/2004 | 13:05 | מאת:

שלומית שלום הנכון ביותר הוא להתיחס לערכים הרשומים על הטונה אותה את אוכלת באותו הרגע. כל יצרן מכין ובודק את מוצריו בדרכים שונות. בברכה שרון