המשך שאלה רצינית

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

07/12/2004 | 00:25 | מאת: רונן

יש לי יציאות די רכות אחרי האוכל אך אינני מרגיש לחץ או צורך מיוחד אני פשוט הולך מיתוך הרגל ומתישב וזה יוצא השאלה היא , אם לא אלך כעביכול סתם אלא רק כאשר באמת ארגיש צורך, האם עצם זה שהמזון ישאר יותר זמן בגוף (אפילו אם היציאה המקורית היא רכה כמעט שילשול) האם זה יגרום ליותר מזון להיספג בגוף או מה שיכל לצאצ מיד אחרי האוכל זה כבר משהו שבכל מיקרה כבר לא יוכל להיספג ולכן לא יקרה דבר אם אמתין למשל עד שארגיש באמת צורך ??

07/12/2004 | 13:20 | מאת:

רונן שלום אין צורך להמתין. במידה ואתה נכנס לשירותים וללא התאמצות מצדך מתרחשת יציאה סימן שהגוף ניצל את מה שיכול היה לנצל ואין טעם סתם להמתין. במידה וישנן הרבה יציאות רכות שים לב גם שאתה שותה מספיק ולא מאבד נוזלים בצואה. הדרך לדעת אם שתית מספיק היא לפי צבע השתן. השתן צריך להיות בהיר. בברכה שרון