אחוזי שומן בגבינה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

30/11/2004 | 23:45 | מאת: אפרת

מה מלמדים אותנו אחוזי השומן שרשומים על אריזת הגבינה 5% , 1% , 32%? האם זה שומן רווי למשל 5% ? או כולסטרול 5% ? והאם הכוונה היא ש5% מכל הגבינה שבקופסא היא שומן רווי או כולסטרול -כפי שתהיה תשובתכם.

01/12/2004 | 14:31 | מאת:

אפרת שלום, אחוזי השומן מתייחסים לכמות השומן הכללית במוצר. למשל: גבינה לבנה 5% שומן: בכל 100 גר' גבינה יש 5 גרם שומן. בסימון התזונתי נהוג לציין גם כמה מכלל השומן הוא שומן רווי וגם את כמות הכולסטרול במוצר.

12/12/2004 | 16:29 | מאת: לירון

להוסיף על מה שאמרה שרון, חשוב לדעת שבגרם שומן ישנן כ-9 קלוריות ובגרם פחמימות או חלבון ישנן כ-4 קלוריות. לכן כאשר כתוב 5% שומן מתוך 100 גר' מדובר ב-45 קלוריות משומן , בעוד שבכל 100 הגרמים ישנן כ-95 קלוריות . ולכן, באחוזים, 47% מהקלוריות הן ממקור שומני, וזוהי בעצם הטעיה של הצרכן. החישוב : 45kcal/95kcal*100=47% הצלחה

12/12/2004 | 16:29 | מאת: לירון

להוסיף על מה שאמרה שרון, חשוב לדעת שבגרם שומן ישנן כ-9 קלוריות ובגרם פחמימות או חלבון ישנן כ-4 קלוריות. לכן כאשר כתוב 5% שומן מתוך 100 גר' מדובר ב-45 קלוריות משומן , בעוד שבכל 100 הגרמים ישנן כ-95 קלוריות . ולכן, באחוזים, 47% מהקלוריות הן ממקור שומני, וזוהי בעצם הטעיה של הצרכן. החישוב : 45kcal/95kcal*100=47% הצלחה