הריון- שמירה על משקל תקין

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/04/2004 | 08:55 | מאת: גלית. א

אני בתחילת הריון עם עודף משקל מהריונות קודמים של 10 ק"ג היום שוקלת 65 ק"ג ובד"כ משקלי הוא 55 ק"ג גובה 159 ס"מ אייך אני שומרת על משקל תקין במהלך כל ההריון שכן אחרי הלידה יש לי קושי לחזור למשקלי הקודם או פילו להתקרב אליו זהו הריון שלישי המון תודה גלית

20/04/2004 | 13:55 | מאת:

גלית שלום, את נמצאת כרגע מעט מעל למשקל התקין עפ"י BMI. ה- BMI שלך הוא 25.7 בעוד התקין הוא 20 עד 25. במהלך כל ההריון את צריכה לעלות במשקל לפחות 6 ק"ג בכדי לשמור על בריאות העובר. מומלץ להקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת במהלך ההריון, לאכול מזונות המכילים את כל אבות המזון (דגנים מלאים, בשר רזה ודגים, מוצרי חלב עד 5% שומן, ירקות ופירות) ולהמעיט עד כמה שאפשר באכילת מזונות עשירים בשומן וסוכר (בורקס, עוגות ועוגיות, חטיפים, שוקולד, גלידה, שתייה מתוקה וכו'). כדאי לחלק את הארוחות ל- 6 ארוחות ביום (3 ארוחות עיקריות ו- 3 ארוחות ביניים בהן ניתן לאכול פרי, יוגורט, פרוסת לחם עם ממרח, חטיף גרנולה וכו'. כמו כן מומלץ ליטול מולטיויטמין מתאים. לקבלת יעוץ מפורט יותר מומלץ לפנות לדיאטנית בקופת החולים. בהצלחה, שרון

20/04/2004 | 15:59 | מאת: גלית. א

שרון שלום תודה רבה על העצות והתשובה גלית