נשירת שיער

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

26/11/2004 | 21:51 | מאת: איילה

אני רוצה להעלות בעיה, שלמרות שחקרתי עליה באינטרנט, עדין אני לא מצליחה לצאת עם דעות ברורות. נשירת שיער בהמון מקומות כותבים שהיא יכולה לנבוע מאיזושהי טראומה זמנית של הגוף (אני מדברת על נשירת שיער בגילאי 25+ אצל נשים), הריון, תקופה של חסרים תזונתיים . . .ולאחר תקופת איזון ושינו היא עוברת. השאלה שלי, יש לי קרובת משפחה צמחונית מגיל 12 או פחות, שבשנים האחרונות החלה לאבד את השיער שלה, למרות שפנתה לרופא משפחה, המטולוג (בגין אנמיה כרונית) ואף רופא עור בשנים האחרונות לא הוצע לה טיפול לנשירה, ובשנה האחרונה הפסיקה ללכת לרופאים, אך ניתן לראות באופן ברור קרחות קטנות בראשה. יש לציין שהיא מקבלת תוספים של ויטמין בי 12 וברזל, בצורה עקבית, ורמתם תקינה. אני אשמח להצעות שלכם, אבל יותר מזה הייתי רוצה להבין עד כמה הנשירה הזואת היא עניין הפיך (גם אם היא נמשכת מספר שנים, בהדרגה), האם זה קושר לגיל1מצב רפואי . . אודה על כל תשובה או הפניה לקישור מתאים.

27/11/2004 | 17:01 | מאת:

איילה שלום שאלתך מאד נפוצה ולצערי לי אין פיתרון אליה ובדר"כ אני מציעה לפנות לרופא עור. מניסיון של מטופלים בדר"כ השיער צומח בחזרה וצומח יפה.ניסיתי גם להתיעץ עם ספרים אך גם להם לא היה פיתרון בדר"כ. ישנם היום תוספי מזון שונים מיוחדים לשיער וניתן לנסותם. בהצלחה ואם יש לך עידכונים אשמח לשמוע. בברכה שרון

30/11/2004 | 00:06 | מאת: נתי

קראתי את הבעיה אני חייבת להדגיש שאני לא איש מקצוע אבל יכולה לתת טיפ קטן מניסיון אישי ומקווה מאוד שזה יעזור לפחות טיפה אומנם לא בטוח שבמקרה הספיציפי שדיברת עליו כי זה נשמע ממש מסיבה גנטית. מניסיוני כאשר אני חופפת עם מרכך שיער לאחר השמפו או עם שמפו ומרכך בבקבוק אחד כפי שמוכרים לנו בחנויות אז תמיד הנשירה היא פי 3 מאשר אם חופפים עם שמפו בלבד ומקסימום השיער לא נראה הכי יפה שבעולם אבל לפחות חוסכים בכמות השערות שנושרות מהשיער , חוץ מזה ידוע לי שאלוורה (ג'ל) שמורחים על השיער או יותר נכון על הקרקפת מחזק מאוד את שורשי השיער ומונע נשירה. לנסות זה לא מזיק , ולי אומנם אין בעיה גנטית ואין קרחות אבל יש נשירה חזקה מאוד וגם אותי שלחו לבדיקות אז כדאי לנסות . ודרך אגב תמיד אפשר לפנות למקורות כמו ספרים ומגזינים בתחום הרפואה או הטבעוניות ואולי שם יהיו עוד טיפים ואחד מהם יועיל.