דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

18/11/2004 | 15:20 | מאת: נטלי

אני בת 33 גובה 1.70 שוקלת 58.800 כשאני קמה בבוקר אני אוכלת 2 מלפפונים ו-2 גמבות ו2 כוסות נס קפה לעבודה אני לוקחת דיאט ספרייט או דיאט קולה בצהריים כשאני חוזרת מהעבודה אני אוכלת קערת קורנפלקס עם חלב דל שומן ו-2 מלפפונים ו-2 גמבות וסלט כרוב אדום דיאטטי וקפה ופרי בערב אני אוכלת גביע קוט'ג 5% ותפוח אדמה אפוי ו-2 מלפפונים ו-2 גמבות וקפה ופרי יש לציין שהייתי אצל דיאטטנית של קופת חולים כללית על פי הפנייה של רופאת המשפחה אמרה שהתפריט טוב רק להשתדל להוריד את כמויות הקפה פעם בשבוע אני עושה יום כיף שכל היום אוכלת רק ירקות וקפה ובערב או פיצה או בורקס או מלאווח או ארוחה במסעדה מה דעתך על דיאטה זו.

18/11/2004 | 23:38 | מאת:

נטלי שלום התפריט שלך לא מספק לך מספיק סידן וברזל. בנוסף את אומנם אוכלת 12 ירקות ביום אולם את לא מגוונת. מאד חשוב לאכול ירקות שונים בצבעים שונים היות וכל צבע מספק לך סוג אחר של הגנה לגוף. הייתי ממליצה להוסיף ולגוון בסוגי הגבינות שאת אוכלת (למשל בגבינה לבנה 5% יש פי 2 סידן ומקוטג' ובגבינת ריקוטה יש פי 6), להוסיף עוף/דגים/הודו לתפריט ולגוון בירקות. בברכה שרון