יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/11/2004 | 13:17 | מאת: פנינה

אני סובלת מיתר לחץ דם קל. שמעתי שלא רצוי לאכול מזונות ממשפחת הסולניים- כרוב, עגבניה וחציל. האם זה נכון ואם כן, מדוע? האם ישנם עוד מזונות לא מומלצים? תודה

16/11/2004 | 08:16 | מאת:

פנינה שלום למיטב ידיעתי אין שום בעיה עם ירקות אלו ביתר לחץ דם. ההפך מומלץ להרבות בירקות השונים היות והם מכילים אשלגן ומגנזיום היכולים לעזור בהורדה של לחץ דם.בנוסף מומלץ לצרוך מזונות המכילים כמות גדולה של סידן כמו מוצרי חלב דלי שומן, טחינה משומשום מלא, סרדינים וכו'. מזונות שלא מומלצים הם מזונות המכילים הרבה מלח ושומנים כמו חמוצים, גבינות שמנות ו/או מלוחות, דגים משומרים, חטיפים, מאפים וכדומה. מומלץ ביותר לבצע פעילות גופנית מתונה באישור רופא ובמידה ויש עודף משקל הורדה של אפילו רק 5% מהמשקל יכולה לעזור רבות לאיזון לחץ הדם. בברכה שרון