שואלת שוב כי פיספתם את שאלתי

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/11/2004 | 10:47 | מאת: יעלי

אני מאוד אוהבת פירות יבשים ואוכלת מהם המון, בעיקר תמרים ותאנים, הבנתי כי התמרים מצופים בגופרית שמשמשת חומר משמר לתמרים, שאלתי היא מה ידוע לגבי הגופרית- האם מסוכנת ויכולה להזיק באיזשהי דרך לאחר אכילה ממושכת של מזון שמכיל אותה או שלא ידוע על השפעה שלילית של החומר?

16/11/2004 | 08:10 | מאת:

יעלי שלום לא פיספסנו את שאלתך פשוט חיפשתי חומר על הנושא. לא מצאתי נזקים שהגופרית עושה אולם אני ממליצה על העדפה של פירות יבשים אורגניים היות ויש בהם פחות תוספות שונות ומשונות. במיוחד בעיתיים הפירות היבשים הבהירים (למשל משמש, פפאיה וצימוקים בהירים) היות ובאמת צבעם לאחר יבוש הוא צבע חום כהה ולא כתום. בנוסף בפירות יבשים רגילים מוסיפים הרבה סוכר. בברכה שרון

16/11/2004 | 11:05 | מאת: יעלי