ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

16/04/2004 | 12:11 | מאת: אור

שלום רב, עשיתי בדיקות דם והתברר שחסר לי בגוף B12 הרופא החליט לתת לי 3 זריקות- במשך 3 שבועות. שאלתי היא- באילו מזונות יש B12 ? איזה כמות צריך לאכול כדי לעלות את הרמה בגוף? האם יתכן כי חסר חומר מסויים בגוף שבגללו הויטמין לא נקלט? מהו החומר? הזריקות מאוד כואבות- האם יש תחליף טוב? אם בבדיקות דם חוזרות יתגלה שוב חוסר, האם עלי לקבל כל החיים זריקות? תודה אור

16/04/2004 | 13:19 | מאת: אור

שכחתי לשאול אם יש תופעות לוואי לקבל הויטמין בזריקות או בכדורים. היתכן שהוא גורם לתיאבון מוגבר???

17/04/2004 | 00:25 | מאת:

אור שלום הצריכה היומית המומלצת של ויטמין B12 היא 6 מק"ג ליום. מזונות עשירים ב- B12 הם למשל גבינות, ביצים ובשר. במידה וההמוגלובין שלך תקין (ערכים תקינים לאישה הם 12-16) ורמת האלבומין שלך תקינה סביר להניח שאת לא סופגת את ה-B12 ולכן רמתו ירודה.במצבים כאלה מומלץ זריקות ואם הרמה לא מאד נמוכה (לא כתבת מה הרמה שלך) אפשר לקחת כדור ויטמין B12 תת לשוני. בדרך זו (של זריקות או כדור תת לשוני) יש ספיגה ישירה של ויטמין B12 למחזור הדם מבלי להשתמש במערכת העיכול. מניסיוני לקיחת כדור ויטמין B12 תת לשוני עוזר מאד. מומלץ לקחת במשך 3 חודשים טבליה אחת מתחת ללשון יום יום ולאחר מכן לבצע שוב בדיקות דם. במידה והרמה תקינה מומלץ להמשיך לקחת פעמיים בשבוע ושוב לאחר 6 חודשים לבדוק את הרמה של ה- B12 ולהתייעץ שוב. בכל אופן במידה ואת בשירותי בריאות כללית את זכאית ל- 3 מפגשים ע"ח הקופה עם דיאטנית קלינית ולכן הייתי ממליצה לך לנצל זכות זאת ולקבל יעוץ אישי. בברכה שרון

17/04/2004 | 11:55 | מאת: אור

שלום רב, ותודה רבה עבור תשובתך עזרת לי מאוד אמת ה- B 12 , שלי בבדיקות הדם ה- 199. האם זה נמוך? אייך אדע לצרוך 6 מק"ג ליום- כפי שציינת- כמה מכל דבר?? שוב תודה אור