רק למומחים!!

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

15/04/2004 | 22:33 | מאת: דנית

שלום, רציתי לשאול אותך שאלה מאוד אישית!!! לפני חמישה חודשים (בערך) אכלתי חודש רק 2 סנויצים (אם חלה קלה) מה שאומר בערך שאכלתי 250 קלוריות ליום (!)+ עשיתי שעה וחצי ספורט. כל שבוע ירדתי ירידה משמעותית (שני קילו!) אחרי חודש (שירדתי כבר שמונה קילו)ההורים שלי התחליו להבין שמשהו לא בסדר והסבירו לי כמה זה מסוכן (בלה בלה בלה...) אכלתי רגיל והפסקתי לעשות ספורט .. ואחרי חודשים (שלא קיבלתי את המחזור וחזרתי לאכול) הלכנו לרופא המשפחה והוא נתן לי ויטמינים ואמר לי לבדוק אם אני הקבל אחרי שלושה חודשים מחזור שוב. עכשיו הבעיה היא שאני לא מרגישה שהויטמנים עוזרים ליייי!!!!!!!!!!!!1 ואני גם סובלת מקור (ואת זה אני לא אומרת להורים שלי... כי זה בטח סתם..) אני רוצה מחזור חזרהההה!!! זה היה מ-ט-ו-מ-ט-ם-!!! ואני רוצה/צריכעה שתעזרו לי בבקשההההה!!! תודהה רבה רבהה!! דנית נ.ב אני בת 15

17/04/2004 | 00:06 | מאת:

דנית שלום חסרים פרטים רבים בסיפור שלך למשל: מה הגובה והמשקל שלך, איך התזונה שלך היום, מה היחס שלך לגופך ועוד. ויטמינים לא אמורים להחזיר מחזור. הגוף זקוק למסת שומן מינימלית מסוימת ע"מ שהמחזור יחזור (ואולי גם ע"מ שלא תרגישי קור כל הזמן). אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית ע"מ לברר את כל התשובות ולבנות לך תוכנית לתזונה נבונה עם פעילות גופנית מתאימה ע"מ שתרגישי טוב יותר. אל תזניחי את זה ככל שתפני מהר יותר ליעוץ כך יהיה קל יותר. בהצלחה שרון.