פעם אחת לתמיד?

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

04/11/2004 | 16:43 | מאת: מאיר

חייב לדעת האם חציל הוא בריא? כן או לא? ולמה יש כ"כ הרבה שמועות לגבו? גמבה ירוקה או אדומה? תפ"וא לקלף לפני בישול את הקליפה? או צלייה בתנור? תודה רבה.

05/11/2004 | 21:44 | מאת:

מאיר שלום לרוב האנשים חציל הוא בריא ולא יגרוך לבעיות. יתכן שיש שלא ממליצים עליו למשל כי יש כאלו המטגנים אותו ובטיגון הוא כמו ספוג הסופג כמויות גדולות של שמן. יש אנשים המפחדים מהגרעינים שלו מסיבות שונות ומשונות אולם הם לא אמורים לגרום לבעיות לרוב האנשים. גמבה כדאי לאכול גם ירוקה וגם אדומה לכל צבע היתרונות שלו. אין צורך לקלף את תפוח האדמה לפני בישול אולם חשוב לשטופו היטב. אפשר גם לאכול את הקליפה במידה והיא שטופה היטב. הקליפה עישרה בסיבים. בברכה שרון

05/11/2004 | 21:55 | מאת: מאיר

על התשובות המקצועיות