גלידה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/11/2004 | 12:45 | מאת: מעין

שלום רב. אני בת 21 בריאה בד"כ, ומשתדלת לאכול מזון בריא. אך אני מאוד אוהבת גלידה. שאלותיי הן: כיצד ניתן לשלב גלידה בתזונה היום יומית מבלי ליגרום נזק לבריאותי? האם מומלץ למשל לא לאכול גלידה אחרי מזונות מסוימים? האם ידוע לך סוגי גלידה מסויימים שפחות מזיקים לגוף? ומה בעצם כ"כ לא בריא בגלידה למעט סוכר ושומן? בתודה מראש.

02/11/2004 | 18:11 | מאת:

מעין שלום, גלידה מכילה כמות רבה של שומן וסוכר, התורמים לתוספת קלוריות נכבדה לתפריט היומי, במיוחד כאשר מגזימים בכמות ובתכיפות הצריכה. מאחר ואת אוהבת מאוד גלידה , רצוי שתקני גלידה דלה בשומן ובסוכר, קיימים סוגים שונים של גלידות דיאט , טעימים מאוד. אפשרות אחרת , לאכול גלידה רגילה 1-2 פעמים בשבוע ןלהקפיד על בצוע פעילות גופנית סדורה. כידוע לך , מזונות עתירי שומן וסוכר הנצרכים בכמות רבה , עלולים לגרום לנזק בבריאות. בברכה, ציונה