שאלות בנושא תזונה ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

31/10/2004 | 22:17 | מאת: o.

לכבוד צוות הפורום שלום רב, שאלתי הינה - מהי התזונה המומלצת לאנשים הלוקים בתסמונת הפיברומיאלגיה (דומה לתסמונת התשישות הכרונית , אך כוללת גם מרכיבים נוספים)? האם עליהם לצרוך מזונות בעלי אופי מסויים? להימנע ממזונות מסויימים? האם עליהם ליטול תוספים מסויימים (ויטמינים מסויימים, מינרלים?). (הנני לציין כי באופן מאד מאד כללי אני חשה שיפור קל מאד , אך עדיין לא מספיק ולא מלא ולעיתים מספיק רק למס' שעות לאחר אכילה של : תפוח אדמה מתוק (בטטה) מבושל במים, תפו"א מבושל במים, ארטישוק מבושל, דובדבנים מתוקים ועוד- אך יש לציין כי מזונות אלו לא אוכלים כל יום והם חלקם משווקים כל ימות השנה , וכן חלקם כרוכים בעלות מסוימת שלא כולם יכולים להרשות לעצמם - לפחות לא בתדירות גבוהה או במידה שהם זקוקים לה).ח. כמו"כ יש לציין כי התחושה האישית של הלוקים בתסמונת זו היא כי "חסרה להם אנרגיה".(דבר שמתבטא לעיתים בביצוע פעילויות יומיומיות פשוטות יחסית). ח. הנני מודה לכם על תשובתכם. בכבוד רב ובתודה מראש (התנצלותי על אורך השאלה) o.

03/11/2004 | 08:49 | מאת:

ס. שלום הנושא נמצא כל הזמן במחקר ובבדיקה אולם בגדול מומלץ לאכול תזונה נכונה: 1. להוריד מזונות המכילים סוכר לבן וקמח לבן (כמו משקאות מתוקים, ממתקים, חטיפים, לחם לבן, פסטה לא מקמח מלא, בורקסים, רוגלאך ועוד ועוד.). במקומם להעדיף קטניות ומאכלים מדגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה או לחם שיפון, פסטה מחיטה מלאה (היום אפילו אפשר למצוא בייגלה מחיטה מלאה). 2. להמעיט ככל האפשר באכילת מזונות עשירים בשומן רווי או שומן צמחי מוקשה כמו מרגרינה, חטיפים שונים עם שומן צמחי מוקשה (מצויין על העטיפה של המזונות), עוגות, עוגיות, מאפים למיניהם, גבינות שמנו, בשר שמן וכו'. במקומם חשוב להוסיף לתפריט שמן זית (1-2 כפות ביום), 1-2 כפות טחינה משומשום מלא ו10 אגוזים או שקדים ביום. 3. חשוב מאד לאכול לפחות 5 ירקות שונים בצבעים שונים ו2-3 פירות מצבעים שונים. 4. בנוסף מומלץ לאכול ארוחות מסודרות לאורך היום. ולהקפיד על שתייה מספקת. 5. פעילות גופנית מתונה כמו הליכה איטית במידה ואפשרית מומלצת באישור רופא. זה על קצה המזלג. במידה ואתה מעוניין בתפריט מדוקי יותר מומלץ לגשת לדיאטנית בקופת חולים. בברכה שרון

03/11/2004 | 21:06 | מאת: o.

לשרון - תודה על התשובה, כל הכבוד על הפורום ועל תשומת הלב. o.