כוסמת

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

28/10/2004 | 16:21 | מאת: סיגל

אני סובךת מסכרת וכולסטרול ברצוני לדעת האם כוסמת טוב עבורי ? האם כוסמת עושה עצירות? והאם הוא משמין וכמה מותר לאכול ביום.

28/10/2004 | 19:45 | מאת:

סיגל שלום, כוסמת היא סוג של דגן. מבחינה קלורית דומה לאורז, פסטה וכו' אבל הכוסמת מכילה כמות רבה יותר של סיבים תזונתיים ולכן טובה מאוד לאכילה במצבים של סוכרת וכולסטרול.הכוסמת אינה עושה עצירות (בתנאי ששותים מספיק) ואינה משמינה. 1/2 כוס של כוסמת מבושלת מכילה כ- 80 קלוריות. ניתן לאכול בארוחת הצהריים כמות של כוס לאחר בישול כתוספת למנה הבשרית. בברכה, שרון