שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

27/10/2004 | 09:22 | מאת: y

שלום, שאלותי הן: 1. איזו פחממה עדיפה כתוספת בארוחת צהריים אורז לבן (אני שונאת מלא), פתיתים מבושלים או תפוח אדמה מבושל / צלוי. 2. היכן ניתן להשיג פסטה מחיטה מלאה כי בסופר ליד ביתי לא מצאתי כזה - האם ישנה חברה מסויימת המפיצה ברשתות השיווק (לא ידעתי לאיזה סוג להתייחס) האם הצבע הוא שונה? 3. האם מותר לאכול כל יום אפרסמון בקליפתו? תודה,

27/10/2004 | 13:08 | מאת:

Y שלום, 1. כל הפחמימות שהזכרת מספקות פחות או יותר את אותם הרכיבים התזונתיים ולכן אין בעייה לגוון ביניהם. כמובן שכן עדיף להחליפם בדגנים מלאים כמו אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה, בורגול, כוסמת, קטניות וכו'. 2. פסטה מחיטה מלאה ניתן להשיג בחנויות טבע ובחלק מרשתות השיווק הגדולות. הצבע חום יותר מאשר פסטה רגילה. 3. אם אין לך בעיות מיוחדות במערכת העיכול, אין מניעה לאכול בכל יום אפרסמון. ( יש מניעה כזו לאחר ניתוחים במערכת העיכול). בברכה, שרון