חלב

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

26/10/2004 | 12:26 | מאת: גלי

שלום.. אני בת 23. בשנה האחרונה שמתי לב שכאשר אני אוכלת מוצרי חלב, כואבת לי הבטן. לפעמים יש לי אפילו שלשולים.. מדובר בכל מוצרי החלב, אפילו גלידה (לצערי). בעבר מעולם לא היתה לי רגישות לחלב או אלרגיה, להיפך הייתי אוכלת בלי בעיה.. ממה זה יכול לנבוע?? ומדוע??

26/10/2004 | 13:50 | מאת:

גלי, ממה שאת מתארת נראה שיש לך רגישות לסוכר החלב- לקטוז. על מנת לברר זאת ניתן לערוך בדיקה (דרך הפנייה של רופא המשפחה) והטיפול הוא המנעות ממוצרי חלב או חלקם וכן נטילת כדורי לקטאז (המכילים את הגורם אשר מפרק את הלקטוז) לפני אכילת מוצרי חלב. אם אכן בכך מדובר ואת מפחיתה את כמות מוצרי החלב בתפריטך היומי, יש להקפיד על צריכת מזונות אחרים המספקים לגוף סידן או תוסף סידן בכמוסה.