אכלזיה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/10/2004 | 21:46 | מאת: צחית

שלום רב ציונה, אבי לאחר ניתוח אכלזיה בוושט. הוריד ממשקלו כ- 10 ק"ג. בשלב זה תזונתו העיקרית היא נוזלית או רכה. אבקש עזרתך לדעת מה ניתן לאכול רך או נוזלי כדי להעלות במשקל. אני יודעת לגבי האינשור אך זה לא מתאים לו כל כך. אודה לתשובתך.

26/10/2004 | 13:30 | מאת:

צחית שלום, להלן דוגמאות למזונות שאותם ניתן לאכול: 1. דייסות על בסיס חלב (סולת או קוואקר) ולהעשירן במרגרינה או חמאה. 2. שמנת 3. פירה עם חמאה או מרגרינה 4. מרק ירקות טחון היטב עם בשר ותפוחי אדמה בתוספת מס' כפות של שמן. 5. יש בשוק תכשירים רבים בצורת נוזל (בדומה לאנשור) שאפשר לשתות בין הארוחות וגם תכשירי העשרה קלורית בצורת אבקה שניתן להוסיף לדייסות, מרק, שמנת וכו'. בהצלחה, שרון