שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/04/2004 | 22:45 | מאת: רינה

יש לי שאלה לגבי רוטב סויה אני אוהבת לאכול אורז ורוטב סויה הייתי רוצה לדעת כמה הוא משמין או לא משמין זה לא שמן ולא חומץ???????? כמו כן מישהוא אמר לי שזה טוב גם לסלט ירקות במקום שמן תודה...

15/04/2004 | 18:16 | מאת:

רינה שלום רוטב סויה אכן מכיל מעט קלוריות יחסית לשמן. 1 כף סויה = 10 קלוריות 1 כף שמן = 135 קלוריות רוטב סויה אינו מכיל שומנים ופחמימות. הקלוריות מגיעות מהחלבונים. אולם חשוב לזכור שרוטב סויה מכיל כמויות מאד מאד גדולות של נתרן (מלח). לכן אפשר להשתמש ברוטב סויה למי שאין לו הגבלות במלח - אך כמו כל דבר - במידה. בברכה שרון.