נשנושים

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

25/10/2004 | 10:25 | מאת: חיים

שלום לציונה אני חולה סכרת מזה כשנתיים לא מזריק ולא נוטל כדורים. ע"י דיאטה חריפה מדיאטנית סכרת ופעילות גופנית אני מצליח לשמור על איזון הסוכר.(לעת עתה). הבעיה שלי היא נשנושים. כמות האוכל שבין הארוחות המוקצבות לי אמורה להיות 0!!!!!!!!!!!!!!! במשך השנתיים הרזתי 15 ק"ג אך חסרים לי להורדה עוד 10.הורדת המשקל לטווח רחוק מקובלת עלי אבל בחודשיים האחרונים העלתי חצי ק"ג התחלה - 100 ק"ג /171 ס"מ המשך עד היום - 85 ק"ג/171 צורך יעד - 75 ק"ג /171 אני מרגיש שבמשך הזמן אני נשחק גם אוכל בין הארוחות וגם אוכל אחרי 6 בערב. לציון כי הפעילות הגופנית נמשכת - שחיה 6 פעמים בשבוע 40 דקות בכל פעם. אודה לעצתך חיים

25/10/2004 | 21:04 | מאת: מריוס ויטנר-תזונאי

כנראה שהדיאטה חריפה מדי וגופך זקוק לתוספת אנרגיה. לפחות תדאג שהנשנושים יהיו בריאיים, כאלו עם ערך גליקמי נמוך.

26/10/2004 | 11:41 | מאת: חיים

מריוס שלום הדיאטה טובה אבל לדעתי חוסר השליטה ברצון לאכול הוא במחשבות ויש כנראה משהו לקוי בזה. אין לי בעיה לנשנש ירקות אבל המשיכה שלי היא למתוקים בעיקר וזו הבעיה. חיים

26/10/2004 | 08:39 | מאת:

חיים שלום חסרים פרטים כמו האם אתה עדיין במעקב אצל הדיאטנית? מדוע אתה לא אוכל אחרי 6 בערב (דווקא בסוכרת מומלץ לאכול משהו קטן לפני השינה) ? אילו נשנושים חסרים לך? במידה ואתה חבר בשרותי בריאות כללית אתה זכאי ל-14 פגישות בשנה בעלות מינמלית של 12 ש"ח לרבעון.בסוכרת מאד חשוב המעקב היות ואפשר להתאים את רצונותך ואורח החיים שלך לטיפול נאות בסוכרת. כל הכבוד על ההתמדה!! בברכה שרון

26/10/2004 | 11:36 | מאת: חיים

שלום שרון ותודה על הענותך השלמת פרטים: 1.אני במעקב רציף אצל דיאטנית סכרת (מגיע 14 פגישות) 6-8 פעמים בשנה. 2.אני מכיר את המושג של משהו ב-20.00 יוגורט עם פרוסת לחם שיפון אבל כמות הנשנושים לפעמים היא כזו שלשעה 20.00 אני מגיע שבע. 3.חסרים לי הרבה מאד מתוקים ומעט מלוח. חיים