לילי

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/04/2004 | 18:32 | מאת: לילי

שלום יש לי שאלה זאת לא ממש שאלה אני עברתי מסע ארוך ולמדתי דברים שהייתי שמחה להבין אותם. ירדתי משקל רב. אך ירדתי בעזרת דיקור שלוש פעם שקילה ו400קלוריות ביום לא בריא כן בריא זה נגמר. היום אני עוד רוצה לרדת אבל משקמת קודם את הגוף ואת הנפש שגם סבלה בחודשיים האלו. מה שכן הייתי רוצה לדעת עם הדיקור הוא זה שעזר לי שהוא היה במספר מקומו שונים בגוף או זאת הייתי אני? מבחינה רפואית . ועוד דבר גילתי שכל עוד אני לא מתחילה לאכול אז אין בי את ה"רעב" זה. האכילה אצלי היא לא רק מרעב היא גם מעיסוק מתמיד באוכל ובתשוקה למתוק למלוח לבצקים.(לצערי אני אוהבת הכול). יש ימים שאין לי גישה לאוכל אז אני אוכלת רק אחרי כמה שעות ורק סוג אחד של מזון והמצחיק או שהימים האלו יותר קלים. ברגע שהרעב הראשוני של הבוקר חולף לא מאוכל אז ... אני אולי לא מסבירה את עצמי טוב. בגדול ברגע שאני אוכלת כך אני רוצה יותר לאכול וגם רעבה יותר. ושאני אוכלת מצוצמם אז ..... יש לזה סיבה רפואית או שזאת אני. האמת אני רוצה לרדת עוד 5 קילו אבל קודם להבין את עצמי שאני והגוף שלי נתרגל למשקל החדש. היום אני שוקלת 66 אני 170 ובחיים לא הייתי במשקל הזה אולי בגיל צעיר עברתי אותו אבל לא עצרתי שם. אני בת 27 ומגיל 15שקלתי בין 77 ל90 ירדתי עליתי ושוב (אני לא יודעת עם יש קשר אבל הסוכר שלי קצת נמוך הרופא אמר שזה לא כזה חשוב וחסר לי b12 שאותו אני משלימה פלןס ויטמין e) המון תודה

15/04/2004 | 17:47 | מאת:

לילי שלום משקלך עכשיו מבחינה בריאותית הוא תקין ועכשיו חשוב לשמור על משקל זה אולם לאחר שאכלת במשך חודשיים רק 400 קלוריות ביום זה עלול להיות בעייתי. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית (אם ה- B12 שלך נמוך את זכאית ל- 3 פגישות ע"ח הקופה במידה ואת בשירותי בריאות כללית) שתתאים לך תפריט שיהיה מאוזן ואם זאת יאפשר לך לשמור על המשקל. במידה ואכלת רק 400 קלוריות הירידה במשקל נובעת מזה ולא מהדיקור. גם אם לא היית עושה דיקור היית יורדת במשקל. יתכן שהדיקור נתן לך את הכוח הנפשי (ואולי גם את הכוח הפיזי)לאכול כלכך מעט. לגבי זה שהאוכל פותח לך את התאבון - זו לא רק את (את מכירה את האימרה "אם האוכל בא התאבון"?) אך אפשר למנוע את זה אם אוכלים את מה שהגוף זקוק לו ורוצה אותו. יש לזה הסבר קונבנציונלי וגם לרפואה הסינית יש הסבר יפה לתופעה אבל היריעה קצרה כאן. לסיכום אני ממליצה לך לקבוע תור אצל דיאטנית שתתאים לך תזונה נכונה שתרגישי טוב ותמשיכי להראות טוב. בהצלחה-שרון.