קואנזים קיו 10 ואצטיל אל קרניטין

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

20/10/2004 | 14:44 | מאת: דפנה שרון

אני מטופלת באלקטרוקסין לתת פעיות בבלוטת המגן. האם קיימת אינטראקציה בין התוסף אצטיל אל קרניטין ואלטרוקסין? האם יכול להיות שקיו 10 גורם לדפיקות לב והעלאת הדופק?

21/10/2004 | 22:25 | מאת:

דפנה שלום הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המטפל עם שאלות אלו. בברכה שרון

22/10/2004 | 06:43 | מאת: נאוה

גם רוב הרופאים לא מכירים את התוספים האלה. כדאי שתדעי ש Q10 משפר את פעילות שרירי הלב ולכן קרדיולוגים נאורים נותנים אותו לחולים באי ספיקת לב. יתכן ששריר הלב שלך עובד בצורה טובה ואין לו צורך בממריץ הזה. תעשי הפסקה ותראי. אגב, תופעת לוואי זאת לא מופיעה במידע על התוסף. הוא נחשב אנטיאוקסידנט מעולה ללא תופעות לוואי. אגב2, בפורום "תזונה ודיאטה" תקבלי קצת יותר הסברים ולא רק תשובות של "תפני לרופא או לדיאטנית בקופת חולים".