אי-סבילות ללקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

14/04/2004 | 10:38 | מאת: אלינור

שלום רב, לפני כשנתיים אובחנתי כרגישה ללקטוז, לאחר ביצוע בדיקת הדם המתאימה. משל מספר חודשים נטלתי כדורים (טבעיים) אשר אמורים לעשור לפרק את הלקטוז, אותם נוטלים בטרם אכילת מאכל המכיל לקטוז. הפבקתי זאת היות וחשתי הקלה. לפני כשבועיים החלו לתקוף אותי שוב בדיוק אותם הכאבים, והחלטתי לבצע נסיון- לחדול לאכול מוצרי חלב לחלוטין. מזה כמה ימים אני בדיאטה זו, ואני בהחלט חשה הרבה הרבה יותר טוב. שאלותיי: א. אילו תחליפים קיימים- בהתחשב בכך שסויה גורמת לי לתופעות לוואי שונות (צרבות וכד'). ב. אילו אבות מזון מינרלים או ויטמינים אני מפסידה מאי-אכילת חלב ומוצריו. ג. האם קיימים מוצרים המכילים לקטוז שהם פחות "תוקפניים"- היות ולא אוכל להחזיק מעמד ללא צריכתם לנצח... ד. האם תתכן גם רגישות לקקאו- היות וגם שוקולד מריר יוצר אצלי תופעות דומות. בתודה מראש!! אלינור.

15/04/2004 | 13:10 | מאת:

אלינור שלום, ראשית, המלצתי לך להמשיך ליטול את הכדורים המפרקים את האנזים לקטאז. המחסורים העיקריים באי אכילת חלב ומוצריו הם: סידן, ויטמין D , ריבופלאבין וחלבונים. מוצרי חלב מסוייה הם תחליפים טובים כמו: גבינות טופו, מעדני חלב ועוד, רצוי לבדוק שוב את השפעתם. תנסי לאכול יוגורוט או ביו- פרו, יכול להיות שתרגישי טוב . רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה שלך לגבי נטילת כדור סידן להשלמת כמות הסידן היומית המומלצת לך בהתאם לגילך. קקאו זה בסדר, אך שוקולד מכיל חלב. מומלץ לך לפנות לייעוץ דיאטנית באזור מגוריך.